Mattovalikoiman taide – Pyöreä matto & hyödylliset vinkit

Fashion Home Improvement

Vaikka mattovalikoima voi olla helppo juttu monelle, oikean maton valitseminen voi yhtälailla tuottaa vaikeuksia. Millainen mattotyyppi sopii kotisi sisustuksen? Pyöreä matto, eteisen matto tai kenties porrasmatto? Matto on kaunis pala kangasta, – joskus ommeltuna, joskus yhden langan kudonnalla tai monimutkaisen kuvion kera – joka tuo kotiisi ihastuttavan taideteoksen. Jokainen matto on erityinen ja täten maton asianmukainen sijoittaminen on tärkeää.

Mitä tekijöitä kannattaa ottaa huomioon mattovalikoimaa tarkkaillessa?

Sukelletaanpa aiheeseen hieman yksityiskohtaisemmin ja katsotaan, kuinka onnistut valitsemaan juuri itsellesi sopivan maton!

Maton sijoittaminen ja jalkaliikenne

Mattoa hankkiessa on tärkeää pohtia maton sijoitusta – osuipa valintasi sitten olohuoneeseen, johon uusi pyöreä matto istuu mainiosti tai kirjastoon tai makuuhuoneeseen. Valitse matto huoneen saaman jalkaliikenteen mukaan – jos olohuone on koko perheen viihdekeskus, kannattaa tilaan harkita kestävämpää mattoa. Runsaan jalkaliikenteen huoneisiin emme kuitenkaan suosittele lampaantaljoja tai runsasnukkaisia mattoja. Sen sijaan räsymatot ja muut vastaavanlaiset vaihtoehdot kestävät paremmin kulutusta. Jos haaveilet kotoisammasta matosta makuuhuoneeseesi, pörröinen Beni Ourain -matto voi olla mainio investointi. Olohuoneeseen puolestaan soveltuvat klassiset itämaiset matot tai pyöreät matot, jotka tuovat lisä viehätystä huoneeseen kuin huoneeseen.

Huoneen koko

Suurille alueille suosittelemme suorakulmaisen muotoisia mattoja, jotka ovat saatavana verkossa useissa eri tyyleissä, materiaaleissa ja muotoiluissa. Voit tutustua TrendCarpetin kaltaisiin verkkokauppoihin etsiessäsi oikean kokoista mattoa. TrendCarpet tarjoaa laajan valikoiman mattoja eri muotoisina ja kokoisina. Jos kotonasi on pieni eteinen, voit hankkia pienemmän kynnysmaton. Liian suuri matto saa pienen eteisen näyttämään vieläkin pienemmältä. Suorakulmaisen muotoinen matto soveltuu puolestaan pitkulaiseen, leveämpään eteiseen. Matto tuo pieneen tilaan täytettä. Jos puolestasi mielit parannella pienen tilan tunnelmaa, pyöreä matto voi olla sinulle oikea ratkaisu – erityisesti jos tilasi on tavallista pienempi. Pyöreät matot saavat pienet eteiset ja makuuhuoneet näyttämään leveämmiltä. Pyöreät matot ovatkin omiaan tekemään tilasta todellisuutta suuremman!

Huoneen teema

Huoneen teemalla tarkoitamme tilan väriteemaa. Kysymys kuuluu – mitkä värit dominoivat tilassasi? Teemaa kannattaa pohtia mattoa hankkiessa! Jos huoneesi noudattaa tiettyjä värisävyjä, hanki matto, joka istuu sävyltään sisustukseesi. Jos sisustuksesi on yksinkertaisempi, voit hankkia yksityiskohtaisemman, värikkäämmän vaihtoehdon. Värikkääseen huoneeseen kannattaa puolestaan harkita yksiväristä mattoa.